Zapraszamy na wykład "Neurobiological regulation of food intake: Unbiased indetification of food bioactives"


Szanowni Państwo,
 
 
 
 
Prof. Monika Pischetsrieder studiowała chemię żywności na Ludwig-Maximilian-Universität w Monachium w Niemczech, gdzie uzyskała także stopień doktora. Po pobycie podoktorskim w Instytucie Patologii Case Western Reserve University w Cleveland/Ohio, USA pod kierunkiem prof. Vincenta Monniera, wróciła do LMU w Monachium, aby rozpocząć niezależne badania. W tym czasie była także profesorem wizytującym w College of Physicians & Surgeons na Uniwersytecie Columbia w Nowym Jorku, USA pod kierunkiem prof. Ann Marie Schmidt. W 1999 roku została mianowana profesorem na Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg w Niemczech, gdzie od 2004 roku pełni funkcję profesora chemii żywności. Oprócz funkcji akademickich Pani Profesor jest członkiem rad naukowych kilku instytucji, takich jak the Federal Ministry of Food and Agriculture, the General Federal Institute of Risk Assessment or the Bioecomy Council of the Federal Government.
 
dr Małgorzata Starowicz, Sekcja Chemii Żywności

Stworzono dla PTChem. Wszystkie prawa zastrzeżone

Administrator strony: Dr Joanna Drzeżdżon